Issue about CPU

Listary runs well in Windows 8
I have just updated to Windows 8.1 64bit
But Listary always occupies about 27% CPU resource
I have tried the lastest version, the same.
Is it incompatible with windows 8.1 or I have done some setting wrong ?

Listary should use 0% CPU if you’re not searching.

  1. Please make sure you’re using the latest version (4.10.1446): http://www.listary.com/download
  2. Wait a few seconds (or minutes) and check again. Maybe it’s building the index.

Hi,
Thank you for your reply
It is the latest version
Actually, I have been waiting from yesterday, the CPU is always high
I tried to force rebuild index, but nothing happened.
It is a little weird.

That’s really weird. Could you please try if a clean installation (exit Listary, download the portable version and run it) still has this issue?

I have just tried portable version. But it is even worse. CPU usage sore soars to about 30% (no matter it runs in normal mode or in administrator mode). There is another problem. Neither the installed version nor the portable version can exit from the menu. The only way to exit is to terminate the process in Task Manager.

Sounds pretty serious. There is one way to know what’s happening:

  1. Open Task Manager.
  2. Right click on Listary process, and then select “Create dump file”.
  3. Send the created Listary.DMP to me. The file may be very big (over 100 MB), you can try to send it to support@listary.com or upload it to any online sharing service.

The dump file is sent to the email.

Thank you very much for the dump file!

Please follow the steps below:

  1. Download this file: http://www.listary.com/download/temp/Listary.exe
  2. Use it to replace the one in your portable version folder.
  3. Test the portable version (CPU usage and whether you can search files on all your drives).
  4. Send listary_log.log to me for further investigation. You can also simply paste the contents here.

If the new Listary.exe works, you can use it to replace the installer version that you’re currently using.

Thank you very much. This version works smoothly.

I waited for a long time. But the process did not generate listary_log.log

I will send it as soon as it is created.

So, I guess this topic should be marked as solved ?

I waited for a long time. But the process did not generate listary_log.log

That is fine.

So, I guess this topic should be marked as solved ?

Yes. Please don’t hesitate to post here if it happens again.